Materialen voor seksspeeltjes

Wat stop je in je lichaam? Seksspeeltjes zijn zo'n nicheproduct dat veel mensen veiligheid op de achterbank plaatsen bij het winkelen. Dit is een grote vergissing, aangezien het verkeerde speelgoed vaak niet alleen minder leuk is, maar ook kankerverwekkend, giftig en bacterievangend. We hopen dat deze overzichtelijke gids je kan helpen vertrouwd te raken met de soorten materialen voor seksspeeltjes, zodat je kunt vertrouwen waar je seksspeeltjes van gemaakt zijn voordat je ze koopt.

Belangrijkste voorwaarden voor seksspeeltjes

ftalaten

Ftalaten worden gebruikt om materialen buigzamer te maken en komen veel voor in seksspeeltjes. Helaas zijn ze kankerverwekkend en kunnen ze schade toebrengen aan het vrouwelijke voortplantingssysteem.

Poreus

Wanneer een materiaal poreus is, vangt het gemakkelijk bacteriën op en houdt het daar. Normale reinigingsprocessen zijn niet voldoende voor een poreus materiaal.

Materialen voor seksspeeltjes

Gelei

Jelly is een zeer goedkoop en levensecht materiaal. Het is echter poreus, bevat ftalaten en geeft een chemische geur en smaak af.

Pvc

Er zijn twee hoofdtypen plastic seksspeeltjes: PVC en ABS. PVC kan hard of zacht zijn. Het kan rekbaar en glanzend zijn, waardoor het ideaal is voor bondage-uitrusting . Zacht PVC is poreus en bevat vaak ftalaten, terwijl hard PVC niet-poreus en ftalaatvrij is.

ABS-kunststof

ABS-kunststof is een betaalbaar, stijf en gemakkelijk schoon te maken materiaal. Het is geweldig in bullet vibrators en andere kleine vibrators.

Latex

Latex is een betaalbaar en levensecht speelgoed, hoewel het poreus en moeilijk schoon te maken is en een sterke rubbergeur afgeeft.

Glas, steen en metaal

Glas, steen en metalen zijn allemaal stijf, extreem duurzaam en gemakkelijk schoon te maken. Vibrators en andere soorten seksspeeltjes op batterijen worden zelden gemaakt van glas en steen, hoewel roestvrijstalen vibrators gebruikelijk zijn. Deze materialen zijn geweldig voor hardcore gebruikers, hoewel het even duurt voordat ze overeenkomen met je lichaamstemperatuur.

Siliconen

Pure siliconen is het veiligste materiaal voor seksspeeltjes dat je ook een realistisch gevoel geeft. Het is zijdezacht, hypoallergeen, gemakkelijk te ontsmetten en verkrijgbaar in verschillende gradaties van zachtheid en flexibiliteit. Omdat het niet het meest betaalbare materiaal is, worden siliconen speelgoed vaak als premium speelgoed beschouwd. Siliconen van lage kwaliteit kunnen niet worden gebruikt met siliconenglijmiddel, terwijl siliconen seksspeeltjes van medische kwaliteit en andere hoogwaardige soorten siliconen seksspeeltjes dat wel kunnen.

Hout

Goed behandeld houten speelgoed is duurzaam en vormt zich snel naar de lichaamstemperatuur. Houten seksspeeltjes op batterijen zijn zeldzaam, maar handmatige houten stimulators zijn best plezierig. Winkelen bij een ervaren en gerenommeerde verkoper is een goed idee.

Koop de siliconen boegschroef

Weet jij waar je seksspeeltjes van gemaakt zijn? We weten waar die van ons van gemaakt zijn. Levensechte seksspeeltjes zijn verreweg het populairst en we kiezen voor 100% siliconen om ons speelgoed levensecht te maken zonder in te boeten aan veiligheid. Als je meer wilt weten over siliconen speelgoed, hebben we meer blogposts voor je:

Bezoek vandaag nog onze speelgoedcollectie om al onze 4 verschillende soorten stotende seksspeeltjes te bekijken, waaronder anale kralen , levensechte en compacte ontwerpen.

  • Dildo
  • Guide
  • Sex Toy
  • Sex Toys