Vibrators vormen een unieke uitdaging voor ontwerpers van seksspeeltjes: ze moeten alle elektronische componenten hebben, maar ze moeten ook lichaamsveilig en lichaamsvriendelijk zijn. Vibrators op de markt zijn verkrijgbaar in allerlei soorten materialen, waaronder ABS-plastic, gelei, vinyl en siliconen. Natuurlijk, elk materiaal heeft zijn voordelen, maar we geloven vast in de siliconen vibrator in het bijzonder, vooral als je niet veel kennis hebt over alle materialen voor seksspeeltjes die er zijn. Hier zijn een paar redenen waarom.

1. Glad, levensecht gevoel

Een zwart-witfoto van een opgekrulde vrouwelijke vorm

Plastic kan een veilig materiaal zijn (voor uitwendig gebruik), maar het kan ook wat stug aanvoelen. Een van de goede dingen van siliconen is dat het verkrijgbaar is in allerlei soorten consistenties, waaronder zacht maar meedogenloos en hard maar zijdezacht. Als je iets soepels wilt, zoals een echte penis, kun je een vibrator vinden om je dat gevoel te geven. Als je op zoek bent naar iets stevigers, zijn er ook aangenaam wrijvingsloze siliconen vibrators om je dat bevredigende gevoel te geven.

2. De temperatuur is goed

Vibrators van plastic en vergelijkbare materialen passen zich niet zo goed aan de lichaamstemperatuur aan als siliconen seksspeeltjes. Denk maar aan: siliconen van medische kwaliteit worden gebruikt in tal van medische instrumenten die zijn ontworpen voor langdurig gebruik in het lichaam. Het wordt gebruikt in katheters, borstimplantaten, voedingssondes en meer vanwege het relatief comfortabele gevoel tegen de huid en ander weefsel. Het is niet meer dan normaal om dezelfde technologie aan te passen voor seksspeeltjes.

3. Lichaamsveilig

De meeste seksspeeltjes lijken veilig in gebruik, maar schijn bedriegt. Wist je dat rubber en gelei poreuze materialen zijn die na verloop van tijd bacteriën vasthouden, waardoor er een risico op infectie ontstaat? Siliconen vibrators daarentegen zijn bacterieafstotend en zullen geen bacteriën ophopen zolang je ze redelijk vaak en grondig schoonmaakt . Als je je vibrator anaal of vaginaal gebruikt, wees dan extra voorzichtig om die warme, vochtige en infectiegevoelige zones te beschermen.

4. Gemakkelijk te ontsmetten

Een mintkleurige vibrerende siliconen dildo

Reinigbaarheid van seksspeeltjes is belangrijk, vooral als je je speeltje vaak gebruikt, zowel vaginaal als anaal gebruikt, of deelt met anderen. Een van de voordelen van een siliconen vibrator is dat deze op verschillende manieren kan worden gereinigd , onder meer met water en zeep, toycleaner of kokend (als het speeltje waterdicht is).

5. Elke vorm en gevoel is mogelijk

Als je online zoekt naar siliconen seksspeeltjes, zul je je realiseren dat ze letterlijk in alle vormen, maten en texturen verkrijgbaar zijn. Sommige zijn simpele bullet-vibes, terwijl andere prostaatstimulators of dildo's zijn. Omdat iedereen zijn plezier op een andere manier beleeft, is de veelzijdigheid van siliconen een belangrijke reden waarom het een geweldig materiaal is voor vibrators. Onze Thrusters zijn bijvoorbeeld hybride vibrator/dildo's die al hun interne engineering verbergen met een flexibele siliconen buitenlaag.

Ontdek onze siliconen stotende vibrators

Een zwartkleurige siliconen stotende dildo

Het kiezen van een materiaal voor onze high-tech Thrusters was een uitdaging, maar we kozen voor siliconen van medische kwaliteit vanwege hoe geweldig het voelt en hoe veilig het voor het lichaam is. Probeer vandaag nog ons nieuwste speeltje, Teddy, en vertel ons wat je ervan vindt!