Wiet en orgasmes? Dit is wat de wetenschap zegt

fluwelen boegschroef

Door: Olivia Walters

Er gaan veel geruchten rond over marihuana (cannabis) en seks. Adviescolumns en sekstherapeuten beginnen openlijk de erotische voordelen van het gebruik van wiet te bespreken voordat ze vies worden.

Alleen al in de cannabisgemeenschap lijken voorstanders niet te stoppen met praten over hun geheime wapen voor opwindend voorspel, slaapkamerfantasieën en vuistklemmende orgasmes.

Stoned seks trekt veel media-aandacht, maar is er enig onderzoek om dit te ondersteunen?

Marihuana en orgasmes

Lang geleden zijn de dagen dat je de behoefte voelde om geheimzinnig te doen over marihuana. Dankzij de ingrijpende legalisatie in de Verenigde Staten hebben mensen meer toegang en mogelijkheden dan ooit tevoren om zowel recreatief als medicinaal van marihuana te genieten.

Onderzoekers maken van de gelegenheid gebruik om te begrijpen hoe marihuana seksueel genot vergroot. Met behulp van zelfgerapporteerde enquêtes hebben onderzoekers enig inzicht in hoe het allemaal werkt.

Volgens bevindingen gepubliceerd in Sexual Medicine zeggen vrouwen dat cannabis de zin in seks verhoogt en orgasmes verbetert .

Er zijn echter enkele kanttekeningen bij deze onderzoeksmethode, aangezien enquêteresultaten alleen niet de wetenschappelijke link achter seks en cannabis verklaren.

Er zijn maar weinig onderzoeken die de biologische mechanismen hebben onderzocht die ten grondslag liggen aan seksueel genot en cannabisgebruik, dus het merendeel van wat we weten is afkomstig van anekdotisch bewijs.

Niet dat dat een slechte zaak is - het vertelt gewoon niet het hele verhaal over wat er met de vogels en de bijen gebeurt als er cannabis in de mix zit.

Volgens één theorie activeert cannabis receptoren in het endocannabinoïdesysteem (ECS) van het lichaam. Dit systeem bewaakt alledaagse processen zoals slaap, stemming, eetlust en seksueel functioneren.

In feite produceert het lichaam al cannabisachtige verbindingen, endocannabinoïden genaamd, die helpen systemen in balans te houden (ook wel homeostase genoemd).

Dus als je cannabis voor de seks gebruikt, kunnen de therapeutische stoffen in cannabis de opwinding en het genot stimuleren vanwege ECS-stimulatie.

Sommige mensen ervaren ook een verhoogde tastzin na het nuttigen van cannabis. De huid heeft ECS-receptoren die helpen bij het vrijgeven van een hormoon genaamd oxytocine, ook wel bekend als het 'liefdeshormoon'.

Het is degene die je geil maakt als je partner je aanraakt. Het aanraken zelf maakt je geil, maar met cannabis kun je je extra gevoelig en opgewonden voelen.

Wiet en seks

Aanvullend bewijs suggereert dat cannabis een indirecte invloed heeft op seksueel genot door angst en pijn te verminderen en het vochtgehalte te verhogen.

Bepaalde aandoeningen, zoals endometriose of baarmoederfibromen, zorgen ervoor dat vrouwen aanzienlijk ongemak ervaren tijdens seks, wat kan leiden tot overmatige zorgen en faalangst.

Het gebruik van THC of CBD zou daarentegen een deel van de fysieke en emotionele druk kunnen verlichten.

In een enquête werd aan vrouwen met endometriose gevraagd hoe zij met hun symptomen omgingen. Een combinatie van cannabis, verwarmingskussens en veranderingen in het dieet waren de meest gerapporteerde strategieën om deze pijnlijke aandoening te beheersen.

Overmatige zorgen, een symptoom van veel angststoornissen, kunnen ook uw seksleven beïnvloeden. Sommigen van ons zijn "hoofdgevallen" en hebben moeite om onze gedachten buiten de slaapkamer te laten, vooral in verhoogde staat van nood.

Tijdens seks is plezier het enige waar je aan zou moeten denken. Cannabis, met name CBD/hennep, heeft bekende anti-angst eigenschappen die je zouden kunnen helpen om angst "uit te schakelen".

Omdat cannabis je aanmoedigt om minder op je hoede te zijn, moet je onthouden dat grenzen en instemming nog steeds net zo belangrijk zijn tijdens stoned seks. Geef jezelf de tijd en ruimte die je nodig hebt om je comfortabel te voelen met je seksualiteit met cannabis.

Je hoeft je niet te haasten, vooral omdat naakt zijn en high worden met een partner je een extra kwetsbaar gevoel kan geven. Waarom zou je in plaats daarvan niet eerst de wateren testen met wat solo-spel?

Marihuana en masturbatie

Masturbatie is een gezonde activiteit waarmee je je lichaam en verlangens beter leert kennen.

Jezelf een goed gevoel kunnen geven, geeft je een gevoel van empowerment en vergroot het zelfvertrouwen wanneer je een intieme band met een partner wilt aangaan.

Welke tools heb je nodig om dit te bereiken? Sommige mensen houden het simpel met hun handen, misschien een beetje glijmiddel.

Als je de intensiteit wilt verhogen, hebben we het recept: cannabis en stotende vibrators.

Afzonderlijk hebben ze allemaal hun voordelen: cannabis verhoogt de tastsensaties, Velvet Thrusters doen het werk zonder snoer.

Orgasmes en wiet

Foto: Velvet Boegschroef

Maar samen biedt de combinatie meerdere beloningen (en hopelijk orgasmes).

De ins en outs van marihuana en masturbatie zijn eenvoudig. Je hebt nodig:

Je favoriete cannabis

Tincturen, eetwaren, joints, enz. Hoe je het ook wilt consumeren, houd er rekening mee dat microdosering (in kleine hoeveelheden deelnemen) wellicht beter geschikt is voor seks dan zware doses.

Met een klein beetje kom je al een heel eind, en microdosering kan je helpen je te concentreren in plaats van mentaal in slaap te vallen.

Een betrouwbaar glijmiddel

Op water-, siliconen- of oliebasis - wat heeft jouw voorkeur? Het kan wat experimenteren kosten om het glijmiddel voor jou te vinden, maar het is de moeite waard.

Glijmiddel is een handig hulpmiddel wanneer de bewegende delen niet vochtig genoeg worden. Penetratie kan ook leuker zijn met glijmiddel.

Seksspeeltjes

Moeten we nog meer zeggen? Seksspeeltjes bieden trillingen waar een simpel paar handen niet tegenop kunnen. Bovendien pulseert en dringt de Thruster Mini in de palm van je hand.

Fluwelen Boegschroef mini

Foto: Velvet Boegschroef

In tegenstelling tot grote seksmachines die ruimte innemen, veel lawaai maken en een uitlaat nodig hebben, trekt deze stotende vibrator alle kracht zonder snoer.

Speel met zes verschillende snelheden en voel je vrij om je freak te laten vliegen met de zuignapbasis. Oh, en nog één ding: de Thruster Mini vuurt 125 slagen per minuut af.

Andere Thruster-modellen zijn er in grotere, krachtigere vormen, dus u kunt rondkijken en de maat vinden die bij u past. Het leuke van cannabis en seks is de mogelijkheid tot maatwerk.

Velvet Thruster seksspeeltjes

Foto: Velvet Boegschroef

Je zult moeten spelen totdat je de mix-en-match vindt die je over de rand stuurt.

Het opsommen

Hoewel de wetenschap nog een lange weg te gaan heeft, geven de resultaten van zelfgerapporteerde enquêtes aanwijzingen over de bevredigende, magische krachten van de cannabisplant.

Experimenteren met cannabis voordat je seks hebt, kan je openen om verschillende plezierzoekende paden te proberen (hallo koppels masturbatie !)

Behandel cannabis als je sexy gids en laat het je helpen de juiste plekjes te vinden - je zou aangenaam verrast kunnen zijn.

Olivia Walters is een schrijver die zich richt op de cannabiscultuur en -levensstijl .

  • cannabis and masturbation
  • cannabis and orgasm
  • cannabis and sex
  • marijuana and masturbation
  • marijuana and sex
  • marijuana and weed
  • thruster sex toy
  • weed and masturbation
  • weed and orgasm
  • weed and sex