Reiniging en verzorging van siliconen seksspeeltjes

Als het verzorgen van onze seksspeeltjes net zo leuk en opwindend was als het gebruik ervan, dan zouden we elke keer uit bed springen om het te doen. Het lijkt heel oneerlijk dat zoiets plezierigs ook een risico op bacteriële infectie met zich mee kan brengen, maar dat is gewoon de wereld waarin we leven. Dit zijn enkele van de beste manieren om seksspeeltjes schoon te maken, inclusief siliconen dildo's en vibrators zoals de Velvet Thruster of Mini Thruster . Dat helpt soa's, urineweginfecties en andere onvriendelijke infecties te voorkomen.

hoe siliconen seksspeeltjes, voorgesteld door badeendjes, schoon te maken

Reinigingsmethoden voor seksspeeltjes

De beste reinigingsmethoden
Wassen met warm water en zeep Eenvoudigst en effectief. Verwijdert bijna alle bacteriën en de meeste virussen. Als je speelgoed wast dat alleen waterbestendig is, zoals de Velvet Thruster, dompel het dan niet helemaal onder in water.
Wassen met Sex Toy Cleaner Gemaakt om alle bacteriën en virussen te verwijderen zonder het risico dat zeepresten de privéruimtes irriteren. Velen zijn spray-on met de eigenschappen van vloeistof of schuim.
Reinigingsmethoden om te vermijden
Basisspoeling met water Kan acceptabel zijn voor vleeslichten en ander niet-penetrerend speelgoed, maar het doet niet genoeg om penetrerende plezierproducten schoon te maken.
Afwasmachine Dit zou speelgoed zoals de Velvet Thruster praktisch onderdompelen, waardoor ze zouden breken. Niet aanbevolen voor andere seksspeeltjes vanwege de hoge hitte.
Kokend Laat uw boegschroef zeker niet koken. De hoge temperaturen kunnen ook bijna elk siliconenspeeltje vervormen.

een schoon siliconen seksspeeltje

Weten hoe je je siliconen seksspeeltjes moet schoonmaken is natuurlijk niet genoeg - je moet er ook een gewoonte van maken! Doe een toezegging om je stoute dingen gezond te houden, zodat er geen vervelende infecties opduiken. Dat zou zeker roet in het eten gooien in je seksleven!

Voor een speeltje dat zo intens doordringend is als de Thruster van Velvet Co., moet je extra voorzichtig zijn om het grondig schoon te maken..


Waarom je seksspeeltje schoonmaken??

Het is belangrijk om te leren hoe je siliconen seksspeeltjes schoonmaakt, en we raden je aan om alle penetrerende speeltjes na elk gebruik te wassen (of op zijn minst af te vegen). Dit is vooral belangrijk als je ze gebruikt voor anale penetratie of als je ze deelt met iemand anders.

Risico op overdracht van ziekten

Schimmelinfecties, HIV en HPV kunnen allemaal van de ene persoon op de andere worden overgedragen via seksspeeltjes als ze niet goed worden schoongemaakt en verzorgd. Probeer je speeltje elke keer dat het van gebruiker wisselt te wassen, tenzij je heel dicht bij je partner bent en dat risico op je neemt. Meer over het schoonmaken van siliconen seksspeeltjes in dit scenario later.

Risico op infectie

Zelfs als je je seksspeeltje alleen voor solospel gebruikt, moet je het toch na gebruik wassen. Ze kunnen bacteriën verzwakken en introduceren in die delicate, intieme delen van het lichaam, waardoor een risico op infectie ontstaat.

Hoe maak je een siliconen dildo schoon

Siliconen seksspeeltje vaatwasser schoonmaken

Om de meeste seksspeeltjes schoon te maken, hoef je ze alleen maar te wassen met warm water en zeep of een hoogwaardige schoonmaakvloeistof voor seksspeeltjes. Zoals altijd is de beste manier om je seksspeeltje schoon te maken met een antibacterieel middel, of het nu zeep of spray is. Studies suggereren dat zelfs als een seksspeeltje wordt gewassen, sommige virussen 24 uur na het schoonmaken op een vibrator of dildo kunnen achterblijven - wees voorzichtig bij het gebruik van een intiem genotsproduct.

Dit proces is belangrijk voor de Truster en verschilt van het schoonmaken van andere siliconen seksspeeltjes. De Boegschroef heeft een gemotoriseerd uitschuivend stuwlichaam en kan niet volledig in water worden ondergedompeld. Lees je instructies, je kunt de aan / uit-knop gebruiken om de stotende beweging te stoppen waar je maar wilt. Je moet de dildo helemaal uitschuiven om schoon te maken. Hierdoor was je hem gemakkelijk met je handen af ​​in je gootsteen met warm water en zeep. Wees voorzichtig om te voorkomen dat er water rechtstreeks in de ventilatieopeningen op de handgreep van de behuizing komt. Deze gaten zijn nodig om lucht uit de heen en weer beweging te blazen terwijl ons stotende seksspeeltje in gebruik is.

Als je je Thruster deelt of gebruikt voor anaal spel, overweeg dan om een ​​desinfecterende spray voor seksspeeltjes te kopen om hem mee te wassen. Er is een variëteit beschikbaar op Shevibe.com. Om hem op te bergen, gebruik je de aan/uit-knop om het stotende seksspeeltje in te klappen en op te bergen op een schone, droge plek – de zwarte doos waarmee je Thruster wordt geleverd is de perfecte plek.

Hoe bewaar je een schone siliconen dildo

Om de een of andere reden lijkt siliconen bijzonder goed in het aantrekken van stof. Na het schoonmaken van je siliconen seksspeeltje, laat het niet zitten en verzamel weer stof en bacteriën! De beste manier om een ​​schoon seksspeeltje klaar te hebben voor je volgende gebruik, is door het in de doos op te bergen en op een schone en droge plaats te bewaren.

siliconen glijmiddel voor seksspeeltjes vertegenwoordigd door een banaan

Extra tip: gebruik het juiste glijmiddel

Nu je weet hoe je je siliconen seksspeeltjes moet schoonmaken, poets je je glijmiddel op. Voor de Thruster geven we de voorkeur aan glijmiddelen op waterbasis - ze reinigen en drogen het gemakkelijkst. Siliconen glijmiddel is ook oké, het zal je boegschroef niet beschadigen omdat we de hoogste kwaliteit platina-siliconen gebruiken voor onze plezierproducten, maar je stotende seksspeeltje zal na gebruik langer nodig hebben om schoon te maken. Als je hoort dat siliconen je siliconen speeltje wegvreten, dan is het goedkoop siliconenmateriaal en ondanks je inspanningen zal het snel verslechteren naarmate het ouder wordt. We raden gebruikers ook aan om uit de buurt te blijven van op olie gebaseerde smeermiddelen, ze worden niet goed schoongemaakt en kunnen een residu achterlaten waardoor deeltjes eraan kunnen blijven kleven.

De beste manieren om je favoriete seksspeeltjes schoon te maken

Weten hoe je je siliconen seksspeeltjes moet schoonmaken, houdt je niet alleen gezond, maar maximaliseert ook de levensduur van je seksspeeltjes. Voorkom slijtage en vlekken door je speeltje te wassen. We weten dat je de unieke hightech Thruster zo lang mogelijk wilt blijven gebruiken, en met een beetje wassen kom je al een heel eind! Lees meer over reiniging en onderhoud op onze FAQ pagina.

  • Cleaning
  • Guide
  • How To
  • Sanitize